Pellwood Houtsoorten

Pellwood gebruikt alleen het beste hout voor drumstokken om de duurzaamheid en de hoge kwaliteit te kunnen waarborgen. Pellwood drumstokken zijn verkrijgbaar in de houtsoorten: Witte Haagbeuk en American Hickory.

 

Witte Haagbeuk:

Witte Haagbeuk (ook wel Wheiz Buch of White Hornbeam) is het hardste en veerkrachtigste hout uit Europa en daardoor uitermate geschikt om hoogwaardig duurzame drumstokken van te maken. Het heeft als unieke eigenschap dat het slagkracht absorbeert en nauwelijks uitstraling geeft naar de hand, waardoor drummers vaak geen of minder klachten ervaren in hun spieren en pezen. Vandaar dat veel drummers met “tenniselleboog-achtige” klachten overschakelen van Hickory naar Witte Haagbeuk. 

De houtsoort zit qua speeleigenschappen tussen Maple en Hickory in: het is een fractie lichter in gewicht dan de Hickory welke door de meeste fabrikanten wordt gebruikt.

Witte Haagbeuk is sterk genoeg voor rim-shots, geeft geen vibraties in de stok, speelt lekker snel en splintert niet. Het hout dat wordt gebruikt voor de productie van Pellwood drumstokken is afkomstig uit een duurzaam beheerde bossen in het Reuzengebergte (tussen Tjechië en Polen).  

 

American Hickory:

Deze houtsoort wordt wereldwijd het meest gebruikt voor productie van drumstokken en is hard, zwaar en beschikt over een goede duurzaamheid. Hickory is een lichtgekleurde en harde Amerikaanse loofsoort. Er zijn wereldwijd 32 soorten Hickory bekend, deze houtsoort lijkt enigszins op Essen, desondanks is de kleur donkerder. De Hickory welke Pellwood gebruikt is van de beste kwaliteit en wordt uit de Verenigde Staten geïmporteerd. Ook dit door Pellwood gebruikte hout komt uit duurzame beheerde bossen.

 

 

                                      "Drums sound good, playing Pellwood"  

 

Eigen drum sticks ontwerpen!

Pellwood biedt de mogelijkheid tot een eigen opdruk met naam of logo.Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.